Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı uzaya taşıyor

Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan Astronotlarını Uzaya Taşıyor

Özel uzay şirketi Axiom Space, 10 Haziran’da gerçekleştireceği Ax-4 misyonu ile Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı tekrar insanlı uzay yolculuğuna taşıyor. Şirketin CEO’su Tejpaul Bhatia, bu görevi “bir tür zafer turu” olarak tanımlarken, Axiom Space’in tamamen ulusal müşterilere odaklandığı ikinci görev olduğunu vurguladı. Her üç ülkenin de uçuşta birer astronotu bulunacak ve bu ülkeler tarihlerinde ikinci kez uzaya insan göndermiş olacak.

Bhatia, Ax-4 görevinden önceki üç uçuşta zarar ettiklerini belirtirken, bu görevle birlikte şirketin ilk kez başa baş noktasına ulaştığını açıkladı. Axiom Space’in uzun vadeli hedefi ise, ISS’e eklenecek ticari modülleri daha sonra bağımsız bir Axiom Uzay İstasyonu’na dönüştürmek. Görev, SpaceX’in Dragon uzay aracıyla gerçekleştirilecek. Şirket, kendini “uzay pazarının yöneticisi” olarak konumlandırırken, gelecekte bu alanda büyük fırsatlar beklediğini belirtiyor.

Related Posts

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

ÖTV zammı şekilleniyor! Yüzde 50 artacak

ÖTV düzenlemesi ile ilgili yeni detaylar belli olmaya başladı. Düzenlemenin ardından o aracın ÖTV oranı yüzde 50’ye çıkarılacak.

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.

21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Fiziksel parazitlerin yerini dijital “parazitler” aldı: Akıllı telefonlar, evrimsel biyologlar tarafından Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan çalışmada tıpkı bit ve pire gibi, bize hiçbir karşılık vermeden dikkatimizi ve zamanımızı sömüren araçlar olarak tanımlandı.

50 bin yıldır onlarla iç içeyiz, fare ya da hamamböceği değil! İşte evlerimizin ilk zararlıları!

ABD’nin Virginia Tech Üniversitesi’nden araştırmacılar, insanlığın en sinsi düşmanının sabre dişli kaplanlar olmadığını, tam 50.000 yıldır bizi evlerimize kilitleyen tahtakuruları olduğunu ortaya koydu.

WhatsApp’tan çok konuşulacak 2 yeni özellik

WhatsApp, kullanıcı deneyimini dönüştürecek iki yeni özellikle geliyor. Sohbet Medya Merkezi sayesinde tüm görseller, belgeler ve bağlantılar tek merkezde toplanacak. Öte yandan, telefon numarası paylaşmadan kullanıcı adıyla iletişim kurma dönemi de başlıyor.