Ekonomist Murat Muratoğlu Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşacağı en büyük ekonomik sorunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Dönüşü Gazetecilerle Görüşmesinde Reel Sektör Sorularını Yanıtladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşünde gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide reel sektörün karşılaştığı zorluklara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan’a yöneltilen soru şuydu:

“Reel sektörün krediye erişimi ve maliyet konularında yaşadığı sıkıntılar artmaya başladı. Eximbank ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla reel sektöre destek olmayı planlıyor musunuz?”

Erdoğan, soruya şu cevabı verdi:

“Ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz ve enflasyondaki düşüş önemli bir gelişme. Kredi Garanti Fonu’nun önemini ben de biliyorum. Bu noktada adım atarak reel sektöre destek olmalıyız. Yeni dönemde daha farklı adımlar atacağız ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ekonomideki olumlu gelişmeler, fiyat istikrarı ve finansal istikrarın yanı sıra büyüme dinamiklerine önem veriyoruz.”

Murat Muratoğlu’dan Sert Eleştiri

Erdoğan’ın açıklamaları iş dünyasında geniş yankı uyandırdı. Nefes gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’nun “O tulumba bu krizi çözmez!” başlıklı yazısı ise dikkat çeken detaylar içeriyordu. Muratoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Fabrikalar borç batağında, esnaflar kepenk kapatırken, bu çığlıkları dikkate almamak mümkün değil. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı destek paketi de geçici bir çözüm olabilir. KOBİ’lerin bu desteklerle sadece günü kurtaracağını düşünmek gerçekçi değil.”

KOBİ’lerin Gerçek Sorunu

Murat Muratoğlu, hükümetin KOBİ’lere verdiği destekleri sorgulayarak şu görüşleri dile getirdi:

“KOBİ’lerin sorunu sadece kredi değil, ödeme güçsüzlüğü. Verilen desteklerle sadece yangına benzin dökülmüş olabilir. Türkiye’nin ekonomik krizini aşması için stratejik ve uzun vadeli çözümlere ihtiyaç var.”

Ödenemeyen Krediler ve Ekonomik Kriz

Murat Muratoğlu, Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşacağı en büyük ekonomik sorunu ödenemeyen krediler olarak tanımlayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ödenemeyen krediler zincirleme bir krize neden oluyor. İşletmeler ve halk borç batağında. Ekonomiyi canlandırmak için geçmişten ders almamız gerekiyor. Teknoloji ve uzmanlık gerektiren çözümler üretmeliyiz.”

Related Posts

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Almanya’dan Schengen hamlesi: O hak temmuz itibarıyla kaldırılıyor!

Almanya, vize başvurularında önemli bir değişikliğe giderek itiraz hakkını kaldırıyor. Yeni uygulama, yoğun başvuru yapılan ülkelerde süreci doğrudan etkileyecek. Başvuru sahipleri artık sadece yeniden başvuru ya da dava yoluna gidebilecek.

Spot piyasada elektrik fiyatları (29 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 110 artarak 1 milyar 845 milyon 499 bin 129 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 19.00-21.00 …

HAK-İŞ Genel Başkanı: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.

CHP’li Özgür Karabat’tan ekonomiye uyarı: Yolun sonu ödemeler dengesi krizidir

“AKP akıl tutulmasına devam eder ve hukuksuzlukları sürdürürse, Türkiye geri dönülemez bir sürece girecek”