Google ve Meta’yla başa çıkamadı: Ünlü teknoloji şirketi iflas etti

Marin Software, Dijital Reklamcılık Sektöründe İflas Başvurusunda Bulundu

San Francisco merkezli Marin Software, dijital reklamcılık sektöründe önemli bir döneme damgasını vurdu. Ancak uzun süredir içinde bulunduğu mali krizi aşamayarak iflas başvurusunda bulundu.

2013 yılında 425 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan şirket, Google ve Meta gibi devlerle olan rekabetin zorluğu karşısında ayakta kalamadı. İflas başvurusuyla birlikte Marin Software’in satışı da gündeme geldi.

ÇALIŞANLARININ YÜZDE 30’UNU İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Reklam kampanyalarını farklı dijital platformlarda yönetmek ve ölçümlemek için otomasyon araçları geliştiren Marin Software, Nisan ayında mali sıkıntılar nedeniyle fesih planını açıkladı. Bu sürecin ardından şirket, çalışanlarının yaklaşık yüzde 30’unu işten çıkardı ve son olarak Delaware’deki mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Chris Lien, iflas başvurusunun ardından Marin Software’in, Teksaslı milyarder Joseph Liemandt’ın yatırım şirketi ESW Capital’in bir koluna satılacağını duyurdu. Lien, tüm alacaklılara geri ödeme yapılacağını ve kalan çalışanların satış süreci tamamlandığında görevlerine devam edeceğini belirtti.

GOOGLE VE META İLE BAŞA ÇIKAMADI

Kuruluşundan bu yana yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Marin Software, 2006 yılında Excel tabanlı bir araçla yola çıkmış, 2013’te halka arzla büyük bir çıkış yakalamıştı. Ancak zamanla dijital reklam pazarındaki devlerin, özellikle Google ve Meta’nın baskısı altında güçlü kalmak zorlaştı.

2015 yılında zirve yapmış olan gelirler, sonraki yıllarda sürekli düşüş yaşadı ve şirket hiçbir yıl tam anlamıyla kara geçemedi. Son mali rapora göre zarar 350 milyon doları aşmış durumda.

ABD’de Google’a yönelik tekel suçlamalarıyla karşı karşıya kalınırken ve Meta’nın regülasyonlarla mücadele etmesine rağmen, Marin Software ekipman olarak yalnızca 5,7 milyon dolarlık varlığa sahipken 2,8 milyon dolarlık borç yüküyle iflasın eşiğine geldi. Hisseleri de sonunda Nasdaq borsasından çıkarıldı.

Marin Software’in iflası, dijital reklam teknolojileri alanındaki rekabetin ne kadar çetin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Küçük bir yazılım girişimi olarak başlayan ve milyar dolarlık devlerle rekabet edemeyerek sona eren Marin Software’in hikayesi, sektörde ayakta kalmanın teknolojiyle beraber stratejik sermaye ve ölçek ekonomileriyle de ilişkili olduğunu gösteriyor.

Related Posts

“Emekli maaşına ekstra zam yapılabilir” Uzman isim açıkladı

ÖZEL HABER – BARAN YALÇIN AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 14 bin 469 lira olan SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşının TÜİK’in yüzde 16,67 TÜFE artış oranını dikkate alarak 16 bin 881 liraya yükseltildiğini açıkladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekli …

Yollar yaz aylarında işte bu yüzden daha tehlikelidir!

Yaz ayları, hem araba sürücüleri hem de kamyon profesyonelleri için yollardaki en riskli aylar arasındadır . Trafik kazası riski yılın geri kalanına göre beşte bir daha yüksektir. Sıcak hava ve uzun tatil yolculuklarının birleşimi, Temmuz ve Ağustos …

Temmuz 2025 zamlı maaşlar hesaplara ne zaman geçecek? İşte memur ve memur emeklisi fark ödeme tarihi

Temmuz 2025 memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan yüzde 15.57’lik zam sonrası gözler maaş farkı ödemelerinde. 15 Temmuz’da işleyen yeni maaşlarla birlikte, ayın ilk 14 günü için oluşan farkların ne zaman hesaplara geçeceği merak ediliyor. İşte zamlı maaş ve ödeme detayları…

Son dakika: Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira zam oranı belli oldu

TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Temmuz ayı kira zammı oranındaki üst sınır belli oldu. İşte detaylar…

Borsa İstanbul dünyayı ağırlayacak: WFE Zirvesi İstanbul’da!

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, küresel sermaye piyasalarının önde gelen aktörlerini bir araya getiren bu önemli organizasyonun sektörün geleceğini şekillendiren stratejik konuların tartışıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği önemli ve …

Emekli aylığı artışında ‘enflasyon’ bekleniyor

En düşük emekli maaş artışı beklentilerine ilişkin bir soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis’e sunulacaktır. Takdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir. Konu ile ilgili Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah, hayırlı olur emeklilerimiz için” dedi.