İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

Aile Hekimlerine Yönelik Yargı Kararı Türk Tabipler Birliği Tarafından Açıklandı

Son zamanlarda iş bırakma eylemleriyle gündemde olan aile hekimleri hakkında yargıdan önemli bir karar geldi. Türk Tabipler Birliği (TTB) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TTB ve diğer sağlık emek-meslek örgütlerinin önderliğinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yer alan düzenlemelere karşı “Eziyet Yönetmeliği” olarak adlandırılan eylemler düzenlemişti. Bu eylemlere karşı Sağlık Bakanlığı, hekimlere kulak asmak yerine yoğun denetimler başlatmış ve grup düşürme cezaları uygulamıştı.

TTB’nin, grup düşürme işlemlerine karşı Ankara’da bir aile hekimi üzerinden açtığı dava sonuçlandı. Ankara 13. İdare Mahkemesi, grup düşürme işleminin hukuka aykırı olduğunu ve telafisi güç zararlara sebep olabileceğini belirterek oybirliği ile yürütmeyi durdurdu.

Mahkeme kararında, emek-meslek örgütlerinin çağrısıyla yapılan toplantı, gösteri ve iş bırakma eylemlerinin demokratik bir toplumda sakıncalı olmadığı vurgulandı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesinde de hak olarak tanınan bu eylemlerin gruplandırma kriterlerine aykırılık teşkil etmediği ve hukuka uyarlı olmadığı belirtildi.

Kararın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Related Posts

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Yaz aylarında açık havada daha çok vakit geçiriyor, deniz ve havuza girmeye bayılıyoruz. Ama yazın bu keyiflerin tatsız sonuçlarıyla karşılaşmamak için risklerine karşı önlem almak da gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Didem Kazan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı.

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi. 

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.